Photokingi
Jedzenie - Wersja do druku

+- Photokingi (http://www.photokingi.pl)
+-- Dział: Zdjęcia (/forum-17.html)
+--- Dział: Pozostałe fotografie (/forum-24.html)
+--- Wątek: Jedzenie (/thread-57.html)

Jedzenie - Duncan - 01-19-2013 02:42 PM

Chcielibyście fotografować jedzenie? Mi kojarzy się to z wiecznym zamknięciem w studio, a szczerze mówiąc, nie przepadam za makro. Znacznie bardziej wolę otwarte przestrzenie i naturalne światło. Jest więcej opcji do eksperymentów ze światłem i kadrem. Uśmiech Co Wy o tym sądzicie?

RE: Jedzenie - NITKA - 01-19-2013 02:43 PM

Ja bym nie mogła pracować w tym temacie. Za bardzo kojarzy mi się to z gazetkami tesco. Oczko

RE: Jedzenie - Duncan - 01-19-2013 02:43 PM

Nie przesadzaj. Jest wiele opcji dla takich fotografów. Ilustracje książek, kalendarze, plakaty (tak, widzialem film dedykowany stricte jedzeni i na plakacie byl olbrzymi burak Oczko).

RE: Jedzenie - NITKA - 01-19-2013 02:44 PM

Co z tego. W takim studiu nawet nie pracujesz z przwdziwą żywnością tylko z jakimiś idealnymi, woskowymi jabłkami. Fotografia powinna oddawać i podkreślać naturę rzeczy takiej, jaką jest. Nie powinna sprzedaać perfekcji, która nigdy nie istniała.

RE: Jedzenie - Duncan - 01-19-2013 02:45 PM

Kto co woli. Mi by osobiście nie przeszkadzało fotografowanie fałszywego sushi. Oczko

RE: Jedzenie - SueTownsend - 01-19-2013 03:07 PM

Moim zdaniem jak ktoś potrafi robić zdjęcia to poradzi sobie na każdym polu. Uśmiech Nikt nie karze mu do konca zycia pracowac w tej jednej dziedzinie. Oczko

RE: Jedzenie - NITKA - 01-19-2013 03:08 PM

E tam, jak dla mnie to można to porównać do działów matematyki. Jako dziedzinę się ją lubi, ale jej poszczególne działy nikoniecznie. Ja na przykład lubię prawdopodobienstwo i geometrię, ale nie znoszę zbiorów i relacji. Język

RE: Jedzenie - Hera - 01-23-2013 04:18 PM

Oj, sama nie wiem. Nie wiem, czy fotografowanie sushi może być bardzo ciekawe i rozwijające. Chyba najbardziej wymagająca jest współpraca z ludźmi albo fotografia zwierząt.