Photokingi
Jaki aparat wybrać? - Wersja do druku

+- Photokingi (http://www.photokingi.pl)
+-- Dział: Sprzęt fotograficzny (/forum-7.html)
+--- Dział: Kupno aparatu (/forum-8.html)
+--- Wątek: Jaki aparat wybrać? (/thread-13.html)

Jaki aparat wybrać? - ciociamarysia - 01-17-2013 07:48 PM

Czym się kierujecie przy wyborze aparatu? Niektórzy patrzą na wygląd samego aparatu, inni na kształt, a inni zwracają uwagę na te "fotograficzne sprawy", typu megapiksele. Ja, jako że lubię fotografię, to wygląd, kształt, kolor aparatu stawiam raczej na ostatnich miejscach Uśmiech Chociaż uwielbiam kolorowe rzeczy, np. ten aparat na załączonym zdjęciu to cudeńko Duży uśmiech

RE: Jaki aparat wybrać? - Omka - 01-18-2013 07:13 PM

Ja się na tym kompletnie nie znam, swój pierwszy aparat kupiłam niewiele o tym wiedząc, na szczęście całkiem to dobry wybór był

RE: Jaki aparat wybrać? - Niwea - 01-18-2013 09:31 PM

Ja bym najpierw wyczytała wszystko co się da o aparatach, pogadała ze znajomymi którzy mają jakies doświadczenia a potem myślała jaki kupic

RE: Jaki aparat wybrać? - SueTownsend - 01-19-2013 02:27 PM

Ja jestem ze szkoły canona. Oczko [odwieczny spor w doktrynie co lepsze, canon czy nikon] i uważam, że jeśli już coś kupić to dla średniozaawansowanych i zaawansowanych canon. Parametry to zbyt obszerny temat do dyskusji, ale najważniejsze, że canon lepiej oddaje kolory na matrycy. Duży uśmiech

RE: Jaki aparat wybrać? - Duncan - 01-19-2013 02:28 PM

Ech, ci nikoniarze to w ogóle... Do canona pasuje więcej obiektywów, to raz, dwa, do nikona jak chcesz mieć obiektyw pozanikonowski to potrzebujesz kupić dużo uniwersalnych gwintów. Więc pod względem choćby funkcjonalnym canon jest bardziej uniwersalny. No i w ogóle lepszy.