![]() |
Jaki aparat wybrać? - Wersja do druku +- Photokingi (http://www.photokingi.pl) +-- Dział: Sprzęt fotograficzny (/forum-7.html) +--- Dział: Kupno aparatu (/forum-8.html) +--- Wątek: Jaki aparat wybrać? (/thread-13.html) |
Jaki aparat wybrać? - ciociamarysia - 01-17-2013 07:48 PM Czym się kierujecie przy wyborze aparatu? Niektórzy patrzą na wygląd samego aparatu, inni na kształt, a inni zwracają uwagę na te "fotograficzne sprawy", typu megapiksele. Ja, jako że lubię fotografię, to wygląd, kształt, kolor aparatu stawiam raczej na ostatnich miejscach ![]() ![]() RE: Jaki aparat wybrać? - Omka - 01-18-2013 07:13 PM Ja się na tym kompletnie nie znam, swój pierwszy aparat kupiłam niewiele o tym wiedząc, na szczęście całkiem to dobry wybór był RE: Jaki aparat wybrać? - Niwea - 01-18-2013 09:31 PM Ja bym najpierw wyczytała wszystko co się da o aparatach, pogadała ze znajomymi którzy mają jakies doświadczenia a potem myślała jaki kupic RE: Jaki aparat wybrać? - SueTownsend - 01-19-2013 02:27 PM Ja jestem ze szkoły canona. ![]() ![]() RE: Jaki aparat wybrać? - Duncan - 01-19-2013 02:28 PM Ech, ci nikoniarze to w ogóle... Do canona pasuje więcej obiektywów, to raz, dwa, do nikona jak chcesz mieć obiektyw pozanikonowski to potrzebujesz kupić dużo uniwersalnych gwintów. Więc pod względem choćby funkcjonalnym canon jest bardziej uniwersalny. No i w ogóle lepszy. |